fbpx
You are currently viewing רילוקיישן בארה"ב

רילוקיישן בארה"ב

logo gtm

רילוקיישן בארה"ב

ההחלטה התקבלה: אתם עושים את השינוי הכי גדול בחייכם ועוברים לארצות הברית. אחרי שהוצאתם ויזה לארה״ב והכל כבר מוכן מתחילים לתכנן.
מעבר לחו״ל הוא אחת החוויות הכי משמעותיות בחיים שתהיה לכם, ואין ספק שיש צורך להתכונן אליה בהתאם.
אז מה הצ׳ק ליסט הבסיסי שלכם?

הכנה מהארץ: יש לכם משפחה? ילדים? חיות מחמד? כל אלו יצטרכו הרבה הכנה, נפשית ומעשית, למעבר הקרב ובא. בני המשפחה שלכם צריכים להתכונן נפשית לפרידה, ללמוד לתפעל אפליקציות וצ׳אטים ובעיקר להתרגל להפרשי השעות המשמעותיים.
אחד הדברים הקריטיים לעשות הוא לוודא כי כל המסמכים תקינים – בין אם אישור שהייה לשהות ארוכת טווח ובין אם ויזה לארה״ב במידה ומדובר בטיול ממושך.
עשו הערכה לגבי רמת האנגלית של בני המשפחה. נכון, אתם הולכים ללמוד המון מהשהייה בארה״ב, אבל כדאי לבדוק שכולם יודעים אנגלית בסיסית שתעזור להם להסתדר ביום יום, לפחות בהתחלה.
המעבר הולך להיות לא פשוט, והקלה על מחסום השפה יכולה לעזור מאוד. כדאי להתחיל לתרגל את השפה יותר בבית דרך ספרים, האזנה לפודקאסטים באנגלית, צפייה בטלוויזיה ללא תרגום ואולי אפילו תרגול פעיל בדיבור בין בני המשפחה. המצב לא מזהיר? אולי אפילו כדאי לשקול קורס אנגלית מדוברת.
התחילו ללמוד את החומר. דברו עם אנשים שכבר עברו את התהליך, גרו באזור ויכולים לתת עצות מעשיות, בעיקר לחודשי ההתחלה. שימו דברים בפרופורציות ונסו לא להיבהל מכל דבר קטן: בררו עד כמה אתם צריכים להיערך לכל נושא ונסו להבין איך אתם ובני המשפחה הולכים להתמודד עם כל צד של המעבר. כל משפחה מתמודדת מעט שונה, ונושאים שעבור משפחה אחת היו קריטיים – עשויים להיות קלילים עבור משפחות אחרות ולהפך.
התחילו להעריך את התקציב ההתחלתי שתזדקקו לו לחודשי ההתחלה:
קחו בחשבון שלשכירות הדירה בדרך כלל יש צורך לשלם כמה חודשי שכירות מראש ולפעמים גם פקדון בטיחות – כל אלו הם כספים שצריכים להיות זמינים בחשבון הבנק שלכם, ומומלץ להגיע מוכנים על מנת להקל את תהליך השכרת הדירה.

בארצות הברית נהוגה שיטה של ״ניקוד קרדיט״ (credit history score), המשקללת את הרגלי ההוצאות והתשלומים של כל אזרח או מבקר קבע במדינה. מאחר ותהיו חדשים, לא תהיה לכם הסטורית הוצאות, ולא ניקוד – ושירותים רבים יבקשו פקדון בגובה כמה מאות דולרים כערבון. הצטרפות לתכנית סלולרית, חתימה על חוזה ליסינג לרכב או כל שירות שיש צורך לשלם לו באופן קבוע עשוי לדרוש פיקדון כזה במידה ואין לכם ניקוד והיסטורית קרדיט.
אתם ובני המשפחה שלכם תצטרכו ביגוד וציוד מתאים למזג האוויר, ציוד וריהוט משלים לבית וכמובן שיש צורך לקחת בחשבון הוצאות בלתי צפויות.
מומלץ להעריך את הסכום הזה ולהיות מוכנים איתו בחשבון הבנק – את חלקו מומלץ להעביר במזומן על מנת שיהיה לכם נגיש לימים הראשונים ואת השארית תוכלו להעביר באמצעות העברת כספים אחרי המעבר לחו״ל ואחרי שתפתחו חשבון בנק בביתכם החדש.

יש לכם חיות מחמד?
מומלץ להתעדכן בכל ההנחיות להעברת חיות בחברת התעופה איתה אתם טסים ובמשרד החקלאות הישראלי. קחו בחשבון שישנן בדיקות ותהליכים שמומלץ לבצע לפני היציאה על מנת להקל על החזרה לארץ, כמו בדיקת נוגדני כלבת, שיש לבצע אותה לפני היציאה לחו״ל.
הכנה סמוכה לזמן המעבר לחו״ל:
הרגע הגדול מתקרב, ואיתו מתארכת רשימת הדברים שיש להספיק לפני שאתם מגיעים. משפחות רבות מעדיפות לטוס לפני מועד המעבר על מנת לחפש דירה, לבקר בבתי ספר ולהסדיר רישומים ומציאת מקומות עבודה לבני הזוג. קחו בחשבון שלמרות שזוהי הוצאה נוספת, היא משתלמת לטווח הארוך והופכת את המעבר ליותר חלק ונוח.
החלטתם לא לנסוע לפני המעבר? דאגו שיש לכם מקום להתאכסן בשבועיים הראשונים לפחות. ארגנו לכם את הציוד שתזדקקו לו בשבועיים האלו במזוודות נפרדות על מנת להקל על המגורים הזמניים.
הכינו את כל מסמכי הטיסה והאשרות שלכם במקום זמין על מנת לעבור את ביקורת הדרכונים וההגירה. לפניכם עוד הרבה עבודה לאחר הנחיתה, ועיכוב במחלקת ההגירה בשדה התעופה לא חייבת להיות ברשימת החוויות במעבר לארץ החדשה 🙂

זכרו: החודשים הראשונים עשויים להיות קשים, אבל מעבר לחו״ל יכול להיות חוויה מעצימה ומקרבת עבור כל בני המשפחה. נצלו את הזמן כדי להנות מהיחד ונסו לעודד אחד את השני ברגעים הקשים. עוד מצפות לכם הרבה חוויות טובות וחדשות!

download app